Menu

Tegelen op kalkzandsteen muur in badkamer

28 augustus 2012 - Tegelen
John van Lent Origineel 27-10-2011 22:51:08
Op de kalkzandsteen muur in de badkamer zat een 2-3 cm dikke cementlaag met daarop de tegelwand. Ik wil de stenen glad maken – dus ook het cement eraf.
Kan ik er met super tegellijm nieuwe tegels op plakken? Kan ik anders misschien eerst de muur glad maken met multiplex, bouwplaat of gipsplaat? Ik wil namelijk zoveel mogelijk ruimte overhouden.
Vast bedankt,
John
Harald van Breukelen Antwoord 3-11-2011 20:24:09
je zou de muur kunnen laten uitvlakken door een stucadoor, hoeft niet dik te zijn, gewoon alle oneffenheden weg, voorlijmen en dan betegelen. 

Harald

E.O. Schraa Antwoord 6-11-2011 18:10:59
Ik heb zojuist hetzelfde gedaan. Bij het afbikken van de cementlaag komt daar een onafgewerkt bakstenen muur achterweg met veel hobbels en gaten. Hierop kan niet getegeld worden. Ik heb met Goudband (Knauf) hier een pleisterlaag opgezet. Nog nooit gedaan, maar erg leuk. Een beetje oefenen, maar het resultaat mag er zijn. Een paar kleine putjes, maar verder uitstekend om op te tegelen. In het kort. Eerst een lat (0.5 cm) op de muur waterpas gezet met spijkers en opvulhoutjes. Pleister aanbrengen en met een rei afreien. In dien glad genoeg laten uitharden. Latten verwijderen en ruimte opvullen met nieuwe pleister en afreien.
Een andere muur kon eigenlijk hetzelfde echter hier bevonden zich veel scheuren in. Dit zal nooit veranderen helaas. Op deze manier dus geen pleister, want daar komt de scheur gegarandeerd opnieuw doorheen meestal incl. tegels. Hiervoor regelwerk geplaatst (27*44 mm) met opvulhoutjes ook weer perfect waterpas. Hierop komt gipsplaat en dan tegels. Gebruik niet te dun hout, want tegels zijn niet licht.
Veel succes.