Menu

Schilderwerk

Kosten van een schilder

Een schilder wordt ingeschakeld op het moment dat een object geschilderd moet worden. Veelal gebeurt dit in en rondom het een woning. Omdat het schilderen van een woning vaak in een opdracht van een particulier gebeurd, is vaak de prijs van een doorslaggevende factuur of de schilder de opdracht krijgt.

De kosten van een schilder hangen af van verschillende factoren. De prijs is vaak opgebouwd uit het uurtarief van de schilder en daarnaast de materiaalkosten van de schilder. Er schuilen een aantal gevaren in deze opbouw waar u als particulier goed op dient te letten alvorens een opdracht wordt gegund aan een schilder.

De gevaren achter de kosten van een schilder

De meester schilders geven u een totaalprijs, waar het uurtarief en de materiaalkosten bijéén zijn gebracht. U heeft dus geen gespecificeerde offerte waar u van uit kunt gaan. Het gevaar is hier dat de schilder goedkoop en slechte verf en ander slecht materiaal gebruikt om zoveel mogelijk geld over te houden voor zijn inkomsten.

Het beste dat u kunt doen ter voorkoming van deze praktijken is om een gespecificeerde offerte te vragen. U vraagt dus aan de verschillende schidlers waar u een offerte aanvraagt om een offerte op te maken waar kosten, die we eerder genoemd hebben, allemaal apart op de offerte komen te staan. Bovendien wilt u graag weten wat de materiaalkeuze is van de schilder zodat u na kunt gaan of de kwaliteit gewaarborgd is.

Ook is het natuurlijk belangrijk welke garantie de schilde meegeeft. Bij (te) goedkope schilders die dus een laag tarief hanteren, merk je vaak dat er geen enkele vorm van garantie wordt afgegeven. Met andere woorden: mochten er te snel complicaties optreden bij  het geschilderde werk, zult u dus niet kunnen rekenen op goede nazorg, iets dat wel belangrijk is.

Wat is een normaal uurtarief voor een schilder

Het gemiddelde uurtarief voor een schilder is rond de €35, let wel: dit is dus zonder materiaalkosten. Wanneer een schilder dus een veel lager of hoger uurtarief hanteert is er iets niet in de haak en moet u zich (hardop) afvragen hoe dit kan, en er eigenlijk van uit gaan dat er iets niet helemaal klopt.

De prijs van het materiaal hangt echt volledig af van de soort verf die u gekozen heeft, de kleur die het heeft, en op wat voor manier de verf aangebracht moet worden (afhankelijk van de soort verf). We hopen dat u zo meer duidelijk heeft over het tarief van een schilder en waar dit allemaal van afhangt en dat u onze praktische tips kunt gebruiken bij de keuze van een schilder.