Menu

Kwaliteit van Marazzi tegels

7 februari 2016 - Tegels

Wat belangrijk is, is kwaliteit van het product, proces en de duurzaamheid van het milieu, de prioriteiten die de onderneming in staat hebben gesteld om haar systemen en producten te certificeren. Bij Marazzi, zijn de keramieke tegels en andere producten gemaakt met respect voor het milieu. In de zin van de mens en de natuurlijke omgeving. Voor sommige productlijnen, heeft Marazzi ook het Ecolabel verkregen, het Europese Unie milieu-keurmerk. Er zijn verschillende soorten Marazzi tegels verkrijgbaar, allemaal gemaakt met respect voor het milieu.

Productiecyclus

Als gevolg hiervan is Marazzi uitgegroeid tot een vaandeldrager voor eco-duurzame industrie en heeft bijgedragen tot productie van keramische tegels met een gesloten cyclus proces. Gedurende het gehele proces, van grondstof steengroeve tot het uiteindelijke gebruik van de tegels, heeft Marazzi een systeem voor de inzameling en het hergebruik van output, proces afvalwater en de grondstoffen die het bevat te verwerpen, en de warmte die in een aantal fasen ontwikkeld. Milieukwaliteit criteria worden toegepast op de gehele productiecyclus, het beperken van het verbruik van natuurlijke hulpbronnen en milieu-impact, door het herstel van landschap en vegetatie steengroeven, gecontroleerde afvalbeheer, de optimalisatie van het energieverbruik en het hergebruik van industrieel afvalwater .

Veligheid

De veiligheid van de medewerkers die in de fabrieken te werken is een andere absolute prioriteit: Marazzi voert voortdurende controles op de beroepsniveaus gezondheid en veiligheid, het maken van technische en organisatorische veranderingen die nodig zijn en waardoor werknemers het onderwijs en trainingen bijwonen om de naleving van de gestelde veiligheid en milieunormen te garanderen .

Certificaat

Al in 1994, was Marazzi één van de eerste bedrijven in de branche met een ISO 9001 kwaliteit certificering, de certificering werd gegeven voor haar product design en ontwikkeling, productie processen, producten en diensten met de hoogste technische inhoud.

De voortdurende inzet van het bedrijf voor het milieu wordt weerspiegeld door zijn vrijwillige invoering van het EMAS-reglement. Eerst in een andere Italiaanse keramische bekledingen werd ze bekroond met de certificering in 1998, en dit is nu vergezeld door certificering volgens de ISO 14001 norm.