Menu

Kleuradvies voor uw woning

27 januari 2017 - Opknappen

Met de kleur van de uw woon- of slaapkamer bepaalt u de sfeer in deze ruimte. De kleuren van een ruimte zijn van groot belang, zo is het mogelijk om met kleur een visueel grotere ruimte te maken. Daarnaast is mogelijk om met kleur gezelligheid in uw woning te halen. Kortom, er zijn veel mogelijkheden met kleuren. U creëert uw eigen sfeer met de tinten die u kiest.

Kleuren voor in uw woonkamer

Een mooie verfkleur op de muren in uw woonkamer is één van de belangrijkste sfeermakers. Door bepaalde wanden te accentueren maakt u de kamer optisch langer, breder, groter, warmer of juist luchtiger. Wie wil nou geen grotere woonkamer? Met verschillende patronen en kleuren is het mogelijk om uw woonkamer optisch groter te maken. Door het gebruik van lichte tinten zowel op de muren als op het plafond creëert optisch meer ruimte. Door het plafond te voorzien van een tintje lichter versterkt u het effect. Met horizontale kleuraccenten zorgt u voor meer diepte en vrolijkt u tegelijkertijd uw woonkamer op. Door het gebruik van schilderijen en fotolijstjes, brengt u meer diepte en sfeer aan op de muur.

Slaapkamer

De slaapkamer is in een aantal verschillende stijlen te creëren. U hebt keuze uit een donkere-, rustgevende-, energieke-, sombere- en een natuurlijke slaapkamer. Met verschillende kleurenpaletten zijn deze stijlen te creëren.

– Een donkere kamer zegt het al, er worden donkere kleuren gebruikt. Hiermee maakt u de ruimte kleiner en intiemer. Om wat meer sfeer te maken, kunt u gebruik maken van accentkleuren en andere decoratie.

– Een rustgevende slaapkamer maakt gebruik van toon-op-toon tinten. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van blauwe en paarse kleuren. Deze kleuren werken verkoelend, rustgevend en brengen u in een relaxte stemming. Met decoratie en licht maakt u de kamer eigen.

– De energieke kamer maakt gebruik van opvallende kleuren zoals rood, oranje, geel en alle tinten die hier tussen zitten. Deze kleurtinten geven u energie om de dag door te komen.

– Een slaapkamer die somber is, is bedoeld om rust te creëren. Het hoeft namelijk niet altijd overdreven zijn. Met de pastelkleuren en wit zorgt u voor een tijdloze kamer. Het nadeel van een sombere slaapkamer is dat het onpersoonlijk is, dit is tegen te gaan door foto’s en decoratie op te hangen.

– De natuurlijke slaapkamer maakt gebruik van kleuren die ook in de natuur voorkomen. Deze ruimte zorgt voor rust. Er valt goed te combineren en er zijn veel meubels met natuurlijke kleuren.