Menu

Keramisch parket in je badkamer

24 augustus 2018 - Tegels
Keramisch parket in je badkamer

Beetje vreemd misschien, parket in je badkamer. Kan dat wel met al dat vocht? Wel als je kiest voor keramisch parket, dat ook wel keramisch hout of houtlook tegels wordt genoemd. In tegenstelling tot gewoon parket niet van hout, maar van gebakken zand, klein en een aantal andere substanties. En die kunnen zonder zorgen worden toegepast in de zogenoemde natte ruimtes.

Keramisch parket heeft een zelfde, warme uitstraling als een vloer van echt hout, en veel mensen zien niet eens het verschil! Daar staan echter wel een hele reeks grote voordelen tegenover. Zo heb je veel minder onderhoud en zaken als schuren, lakken, in de was zetten is al helemaal niet nodig. Daarnaast is het slijt-, kras- en vuurvast en zoals gezegd ook prima geschikt voor gebruik in de badkamer en andere natte ruimtes. En een heel mooi extra voordeel: keramisch hout is uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Formaten
Keramisch tegels in parketmotief zijn er in vele verschillende formaten. Het meest natuurlijke houtlook tegels zijn die in een langwerpig, lang formaat van onder andere 26,5×180 cm, 20×180 cm of 25×150 cm. Tegenwoordig zie je keramisch parket ook vaak in visgraat-motief dat een flinke opmars doormaakt in ons land. Deze tegels hebben dan het formaat van 15×90 cm of 10×70 cm.

Top 4 merken
Er zijn natuurlijk vele merken tegelleveranciers, maar op het gebied van houtlook zijn de Kronos les bois, Venis Starwood,Serenissima le plance en Atlas concorde Nid momenteel wel de absolute top. Bijvoorbeeld deze laatste is er in vier verschillende kleuren en is vrijwel niet van echt eikenhout te onderscheiden met een nerf, knoesten en kwasten die per tegel verschillend zijn wat zorgt voor zeer overtuigend nagebootst natuurlijk hout. Deze Atlas-tegel is ook beschikbaar in 15 bij 90 cm visgraatformaat.

Vloerverwarming
Zoals gezegd is de keramische tegel uitermate geschikt voor het toepassen van vloerverwarming. De voordelen tegenover traditionele verwarming zijn groot. Wat dacht je bijvoorbeeld van: